لیفت لب چیست؟

 
 لیفت لب یک روش جراحی است که هدف آن کاهش فاصله بین کلوملا (پایه بینی) و مرز سرخجه (خط لب بالایی قرمز) است.  این فاصله با افزایش سن بیشتر می شود، اگرچه حتی در افراد جوان می تواند به طور مادرزادی طولانی باشد. 
 
 کاهش ارتفاع فیلتروم (ارتفاع عمودی لب بالایی) می تواند منجر به نسبت متعادل تری در ناحیه آناتومیکی بین پایه بینی و چانه شود و به طور کلی می تواند زیبایی چهره را بهبود بخشد.
 
کاندیدای خوب کیست؟
 
 به عنوان یک قاعده کلی، لیفت لب زیر بینی در بیمارانی که فیتروم طولانی بیش از 15 میلی متر دارند، اندیکاسیون دارد و هدف آن کاهش تقریباً یک سوم ارتفاع است. با این حال، این اندازه‌گیری‌ها ممکن است در افراد متفاوت باشد و ارزیابی بالینی کامل ضروری است. ویژگی‌ها و اندازه‌گیری‌های فردی صورت همراه با ظاهری که بیمار می‌خواهد به دست آورد، میزان لیفت مورد نیاز را تعیین می‌کند.  
 
 بیماران مبتلا به فیلتروم طولانی که قبلاً تحت عمل بزرگ کردن لب با فیلر قرار گرفته‌اند، ممکن است به جای افزایش قرمزی لب، بیرون زدگی لب را به سمت جلو تجربه کرده باشند – وضعیتی که به عنوان “لب اردک” نیز شناخته می‌شود. در این بیماران، لیفت لب زیر بینی می‌تواند لب بالایی را پوک‌تر و طبیعی‌تر به دست آورد. لیفت لب با جراحی می تواند به طور دائمی ظاهر ورمیلیون را افزایش دهد، نمایش دندان را افزایش دهد و به طور کلی زیبایی صورت را بهبود بخشد و قسمت پایین صورت را جوان کند.
 
 بیمارانی که علائم پیری صورت را تجربه می کنند ممکن است از جراحی لیفت لب نیز بهره مند شوند. با افزایش سن، تغییراتی که به طور خاص در دهان و لب رخ می دهد عبارتند از: 
 
          o   از دست دادن حجم لب بالایی با نزول بافت نرم.
 
 o   نازک شدن مرز سرخابی با تعریف کمتر کمان کوپید و ستون‌های فیترال.
 
 o   تحلیل استخوانی، که باعث می‌شود لب کمتر برجسته به نظر برسد
 
 o   دراز شدن عمودی کمپلکس لب فوقانی، که به نظر می رسد باد شده باشد.
 
 o   ریتیدهای دور دهان (سیگاری ها یا خطوط رژ لب) 
 
 
 آقای اورفانیوتیس معمولاً لیفت لب را با سایر روش‌های جوان‌سازی صورت مانند لیفت صورت و گردن، جراحی دور چشم و پیوند چربی ترکیب می‌کند. با کلیک کردن بر روی اینجا می توانید در مورد پیری صورت و تکنیک لیفت صورت Deep Plane بیشتر بدانید
 
 آیا لیفت لب زیر بینی به گوشه دهان می پردازد؟
 
 لیفت لب با جراحی کلاسیک که به آن “زیر بینی” نیز گفته می شود، در بالا بردن قسمت مرکزی لب فوقانی بسیار موثر است، اما تاثیر کمی در قسمت جانبی، در سطح گوشه دهان دارد. برای بیمارانی که نگران ظاهر “دهان رو به پایین” هستند، لیفت گوشه لب ممکن است گزینه بهتری باشد. لیفت گوشه شامل برداشتن مقدار کمی از پوست از گوشه دهان است که اسکار نهایی در محل اتصال بین پوست و مرز سرخابی پنهان می شود. گاهی اوقات لیفت زیر بینی را می توان با لیفت لب گوشه ای برای بیماران مناسب ترکیب کرد.
 
آیا لیفت لب زیر بینی به گوشه دهان می پردازد؟
 
 لیفت لب با جراحی کلاسیک که به آن “زیر بینی” نیز گفته می شود، در بالا بردن قسمت مرکزی لب فوقانی بسیار موثر است، اما تاثیر کمی در قسمت جانبی، در سطح گوشه دهان دارد.  برای بیمارانی که نگران ظاهر “دهان رو به پایین” هستند، لیفت گوشه لب ممکن است گزینه بهتری باشد.  لیفت گوشه شامل برداشتن مقدار کمی از پوست از گوشه دهان است که اسکار نهایی در محل اتصال بین پوست و مرز سرخابی پنهان می شود.  گاهی اوقات لیفت زیر بینی را می توان با لیفت لب گوشه ای برای بیماران مناسب ترکیب کرد.
 
لیفت لب زیر بینی: چگونه انجام می شود؟
 
 
 برداشتن پوست شاخ گاو 
 
 لیفت لب معمولاً تحت بی حسی موضعی در یک سالن سرپایی انجام می شود و تقریباً 60-45 دقیقه طول می کشد.
 
 بی حسی موضعی از طریق بهترین سوزن، همان سوزنی که برای روش های دندانپزشکی استفاده می شود، تزریق می شود. اولین تزریق به بافت داخل دهان (مخاط) انجام می شود که هدف آن مسدود کردن اعصاب این ناحیه است. این امر به جای تزریق مستقیم به پوست که می تواند بسیار دردناک باشد، توسط بیماران بسیار بهتر تحمل می شود. پس از تجویز بی حسی موضعی و در طول کل عمل، ناحیه کاملا بی حس می شود و بیمار دردی احساس نمی کند.
 
 این روش شامل برداشتن یک نوک پوست دقیقاً زیر پایه بینی است که به دلیل شکل آن به عنوان برش پوست “گوشه گاو” نیز شناخته می شود. روش‌های جراحی دیگری برای لیفت لب وجود دارد، با این حال تکنیک لیفت لب «Bullhorn» یا زیر بینی بیشترین استفاده را دارد. با این حال، شکل و وسعت اکسیزیون باید اصلاح شود تا ویژگی‌های فردی متناسب باشد. 
 
 آقای اورفانیوتیس از تکنیک لیفت لب “سطح عمیق” استفاده می کند که شامل رهاسازی یک لایه بافت نرم عمیق تر است که “SMAS” نیز نامیده می شود. لایه SMAS در بالای عضله قرار دارد و با بخیه های عمیق برای دستیابی به بسته شدن زخم بدون کشش، در حالی که عضله دست نخورده باقی می ماند، تقریبی دارد. کشش کمتر زخم به این معنی است که خطر کشش اسکار کمتر است و نتیجه می تواند طولانی تر بماند.  
 
 علاوه بر این، لنگر انداختن زخم به لایه عمیق‌تری در سطح کلوملا، خطر انحراف قاعده بینی و سوراخ‌های بینی را کاهش می‌دهد. معمولاً در طول لیفت لب نیازی به کار عضلانی نیست. دستکاری عضله Orbicularis Oris در طول لیفت لب ممکن است منجر به از دست دادن عملکرد آن و همچنین افزایش خطر ایجاد اسکار ضخیم‌تر شود.
 
 زخم در نهایت با بخیه های عمیق و با حل شدن آهسته بسته می شود و سپس بخیه های پوستی بسیار ظریف و غیرقابل حل می شوند. بعد از 6 روز باید برداشته شود.
 
ریکاوری بعد از لیفت لب چگونه است؟
 
 در چند روز اول پس از عمل، ناحیه لب و گونه متورم خواهد شد. درد و تورم می‌تواند خفیف تا متوسط ​​باشد و معمولاً درد با مسکن‌های ساده کنترل می‌شود. بیماران به ندرت به مسکن های قوی تری مانند کدئین نیاز دارند.
 
 برای 48 ساعت اول توصیه می شود از کیسه های یخ در خانه استفاده کنید (کیسه های نخود یخ زده ایده آل هستند!) و با سر بالا و با چند بالش بخوابید. یک رژیم غذایی نرم در این دوره اولیه توصیه می شود و ممکن است استفاده از نی برای نوشیدن آب در چند روز اول مفید باشد.
 
 هر گونه فعالیت شدید از جمله ورزش باید به مدت 2 هفته اجتناب شود.
 
 پس از ترخیص یک پماد مبتنی بر آنتی بیوتیک به شما داده می شود. این باید دو بار در روز روی خط بخیه اعمال شود.
 
 پس از 24 ساعت، شستن ناحیه با شستشوی صورت ضد باکتری و سپس استفاده از پماد امکان پذیر خواهد بود.
 
 پس از برداشتن بخیه های پوستی در روز 6 یا 7، می توان همین مراقبت را تا 7 روز دیگر ادامه داد.
 
 در 2 هفته پس از جراحی، زمانی که زخم کاملاً خشک شده و هیچ دلمه ای وجود ندارد، جای زخم را می توان با سیلیکون تراپی و ماساژ درمان کرد.
 
 نوارهای سیلیکونی ترجیح داده می شوند، اما اگر نمی توان آن ها را برای ساعات زیادی در طول روز پوشید، ژل مبتنی بر سیلیکون نیز می تواند بسیار موثر باشد. ماساژ ملایم ناحیه هنگام استفاده از ژل (یا روی نوار) ​​در طولانی مدت به صاف شدن جای زخم کمک می کند. سیلیکون تراپی را می توان تا زمانی که جای زخم بهبود یافته و تا 3 ماه ادامه داد.
این برش به خطوط و سایه های طبیعی در کلوملا (پایه بینی)، سوراخ های بینی ایجاد می شود و می تواند کمی تا چین های پایه آلار گسترش یابد. جای زخم به خوبی پنهان می شود و با تکنیک های جراحی مناسب و مراقبت های بعدی پس از چند ماه نامشخص می شود. 
 
 پس از دوره اولیه ترمیم و بلوغ زخم، جای زخم را می توان با آرایش ملایم در طول تعامل اجتماعی پوشاند تا در نهایت پس از چند ماه کاملا محو شود.

چه عوارضی دارد؟

عارضه اصلی پس از لیفت لب، جای زخم قابل توجه است.  به همین دلیل بیمارانی که سابقه اسکار ضعیف (هیپرتروفیک یا کلوئید) دارند کاندیدای مناسبی نیستند.  سایر عوارض نادر عبارتند از:  عفونت، تاخیر در التیام، عدم تقارن، کم یا بیش از حد اصلاح، انقباض اسکار، اعوجاج لبخند، گشاد شدن سوراخ های بینی و انحراف آستانه بینی.

گشاد شدن سوراخ های بینی معمولا تا چند هفته پس از عمل مشهود است.  معمولاً کاملاً ته نشین می شود، با این حال، درجاتی از گشاد شدن یا اعوجاج سوراخ بینی ممکن است دائمی باشد.  آقای اورفانیوتیس از تکنیک خاصی استفاده می کند که هدف آن جلوگیری از گشاد شدن سوراخ بینی در طولانی مدت است.  گاهی اوقات برخی از بیماران با سوراخ های بینی باریک برای شروع ممکن است درجاتی از گشاد شدن دائمی سوراخ بینی را تجربه کنند.  این بیماران معمولاً این اثر گشاد کننده را مفید می دانند زیرا ظاهر متعادل تری به بینی می دهد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *